Informatie en meningen over nieuwe producten en ontwikkelingen in de ICT

slimming tablets that work fast
synthroid dosage
collaboration tools
herbal slimming pills
atorvastatin 40 mg
how can i lose weight quickly
weight control pills
zoloft 100mg
buy viagra usa
generic benicar
weight loss supplements that actually work
oxycontin 80 mg
project planning tools
tools for project management
simvastatin price
perder peso facil
buy tamiflu
it project management tools

Natuurlijk zijn er producten die - nog - niet door OSS vervangen kunnen worden. Onze afhankelijkheid van Microsoft Windows is dermate groot dat men steeds vaker zich af moet vragen waar we mee bezig zijn. Waarom willen onze klanten nog steeds Windows XP op nieuwe PC's geinstalleerd hebben en niet Windows 8? Helaas zal de ondersteuning van Windows XP in 2014 beeindigd worden. Alleen al om de onduidelijke bibliotheken zou je Windows 7&8 willen vermijden, maar helaas, we zullen moeten. Of durft u de stap aan om eens een Linux Desktop op een PC te proberen en te kijken of u dan ook kunt werken met MS Office documenten.

Open Source software wordt gemaakt door programmeurs, die project gebonden, wereldwijd actief zijn. Open-Office.org wordt dus gemaakt door mensen uit landen overal vandaan. Vaak zijn er ook grote bedrijven aan gekoppeld. Programmeurs van Sun, IBM enz. zijn te vinden in het eerder genoemde Open-Office.org pakket. Waarom zou er dan niet een pakket uit voort kunnen komen dat betrouwbaar en stabiel is? Inmiddels heeft een grote groep programmeurs zich weer gedistantieerd van Open-Office omdat Oracle het project nu draagt. Ze zijn verder gegaan met de code van Open Office en hebben Libre Office gemaakt, een pakket dat nu heel hard verder aan het ontwikkelen is. Kijk maar eens bij LibreOffice

Wereldwijd wordt er gewerkt aan Open Standaarden, zodat er een grotere uitwisselbaarheid ontstaat tussen verschillende softwarepakketten. Als de standaarden door iedereen bekeken kunnen worden, door iedereen gebruikt kunnen worden, dan kan de informatie die in bestanden opgeslagen ligt, ook gemakkelijker beschikbaar gemaakt worden in andere pakketten. Microsoft heeft bij de introductie van Office2007 een nieuw bestandsformaat geïntroduceerd. Microsoft wil graag dat dit opnieuw de standaard wordt. Echter het is opnieuw niet standaard en de opbouw van het document wordt niet volledig vrij gegeven door Microsoft. Blijkbaar denkt men: Als iedereen het gebruikt is het standaard. Klopt natuurlijk, maar dan is het nog niet Open.

Copyright ┬ę 2017 TC Plus Bedrijfsautomatisering. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.